Manastirea Sihastria Voronei

Manastirea Sihastria Voronei, este una dintre cele mai interesante lacasuri de cult din tara, fiind situata in inima padurii, la aproximativ 24 de km de orasul Botosani si la 3 km distanta de Comuna Vorona.

Manastirea Sihastria Voronei BotosaniManastirea Sihastria Voronei dateaza inca din secolul al XVII-lea. Zidirea bisericii a inceput in anul 1875, la initiativa domnitorului Mihail Sturdza al Moldovei. Pictura in stil neobizantin este a fost realizata de catre schimonahul Vladimir Machidon. Paraclisul Sfantul Mina a fost zidit in anul 1940. Manastirea a fost inchisa in anul 1959, fiind redeschisa abia dupa 7 ani, in anul 1968. In anul 1991 schitul este ridicat la rang de manastire pentru ca intre anii 1993 si 1997 sa se construiasca casa Sfantului Ghedeon.

Sfantul Cuvios Onufrie Cel Mare De La VoronaPe langa peisajul care te lasa plin de uimire, Manastirea mai este cunoscuta si datorita Sfantului Onufrie, ale carui moaste sunt adapostite in acesta minunata manastire. Considerat un ocrotitor al sihastrilor, Sfantul Cuvios Onufrie cel Mare de la Vorona a trait intre anii 350-400 in pustiul Egiptului. Mormantul lui se afla de asemenea la Sihastria Voronei, separat de celelalte morminte ale calugarilor. 

Un loc plin de liniste si de caldura sufleteasca, un loc din care nu mai vrei sa mai pleci, asa este Manastirea Sihastria Voronei, unul din cele mai frumoase lacase de cult din tara. Sarbatorile mari si hramul manastirii de pe 9 septembrie sunt cu respectate cu sfintenie iar obiceiurile intalnite la aceste sarbatori sunt de-a dreptul unice. Merita vizitata!

2 răspunsuri

  1. Asa este.. unul din cele mai frumoase lacase de cult din Romania! Am fost de 2 ori la acesta manastire si abia astept sa vin din nou

    Apreciază

  2. Foarte frumoasa locatia! Merita vizitata!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: